Споживання продуктів харчування населенням області у 2016 році

Споживання продуктів харчування населенням області у 2016 році

Головне управління статистики інформує. У 2016р. одним жителем області в середньому було спожито 43 кг м’яса та м’ясних продуктів, що на 2,2% більше, ніж роком раніше, 138 кг овочів та баштанних продовольчих культур  (на 2,4% більше), 190 кг картоплі (на 3,6% більше), 46 кг плодів, ягід і винограду (на 4,5% більше), 281 кг молока та молокопродуктів (на 8,5% більше), 6 кг риби та рибних продуктів (на 18,9% більше). Разом з цим, споживання хлібних продуктів зменшилося на 1% і склало 111 кг на одну особу за рік,  цукру – на 4,9% (35 кг),  яєць – на 5,8% (242 шт), олії – на 6,6% (11 кг).

За кількістю спожитих в розрахунку на одну особу молока та молочних продуктів, картоплі  у 2016 році область серед регіонів України традиційно посіла першість, за кількістю спожитих хлібних продуктів – шосте місце, цукру – дванадцяте, плодів, ягід та винограду – тринадцяте, олії – сімнадцяте, овочевої продукції, яєць, м’яса та м’ясопродуктів, риби та рибопродуктів –22–23.

У минулому році одним жителем області більше, ніж в середньому по державі спожито цукру, молочних та хлібних продуктів, картоплі (на 5–36%).

Калорійність середньодобового раціону населення області порівняно з середньою  по  Україні є вищою на 6,9%  і склала 2930 ккал на одну особу. За цим показником область посіла третє місце серед регіонів держави.

Головне управління статистики в Івано-Франківській області
Опубліковано 08.08.2017 року

Поділитися статтею

Залиште свій коментар

Бурштинська міська рада


Контакти

вул. Січових Стрільців,4 м. Бурштин, Івано-Франківський район, Івано-Франківська область, Україна, 77111

Графік роботи:

понеділок: 08:00-17:15
обідня перерва – 12:00-13:00
вівторок-четвер: 08:00-17:15
обідня перерва – 12:00-12:45
п’ятниця: 08:00-15:00
обідня перерва – 12:00-12:45
Субота – неділя: вихідний

Бурштинська міська рада © 2024. Всі права захищено