“Соус “Каркаде”, нагетси, паелья, чахобілі і багато іншого з нового навчального року смакують дітки Бурштинської ЗОШ І-ІІІ ступенів #2! Ми запровадили нове меню від Євгена Клопотенка”, – повідомила директор школи Наталія Бойчук.
Збірник рецептів із 110 страв для шкільних їдалень, який майже два роки розробляла команда Євгена Клопотенка, нарешті затверджено. 6 лютого його офіційно презентували в НВК №141 Києва. До формування нового раціону школярів долучилися експерти з питань харчування та дієтологи. Тож у ньому максимально збалансовано консистенцію жирів, білків та вуглеводів. В новій формулі здорового харчування, виробленою Євгеном, менше солі, цукру, зате дозволено більше спецій, а соуси на основі фруктів.
У збірник внесли всі 110 рецептів, які пройшли тестування в шкільних їдальнях і дійсно сподобались дітям. Євген запевняє, що 73% дітей бажають збільшити кількість фруктів у своєму раціоні в їдальні. До того ж більше половини дітей готові відмовитися від булочок та снеків, якщо їжа буде смачнішою та сучаснішою. Корисна страва готується з якісних продуктів і обов’язково з дотриманням санітарних умов у приготуванні. Тоді вона буде апетитною та привабливою як на смак, так і на запах та вигляд.
“Дуже смачно!”, “Нам подобається наше нове меню”, – діляться своїми враженнями учні школи, смакуючи страви з нового меню.
Фото – директора Бурштинської ЗОШ І-ІІІ ст № 2 Наталії Бойчук.